diumenge, 16 de desembre del 2007

Arriba la precipitació...

Ben puntual, i de moment en forma d'aigua...

A última hora de la vesprada del dissabte han començat a entrar núvols baixos, frenant la caiguda de la temperatura i deixant caure alguna gota.

Però abans de la mitjanit, el vent de gregal s'ha reforçat clarament i la precipitació ha guanyat intensitat. A hores d'ara (1 de la matinada), es porten recollits a Ontinyent uns 3,5 mm, amb una temperatura de 5,7ºC, que s'espera que baixe a poc a poc les pròximes hores.

Almenys s'ha trencat la sequera que arrossegàvem les últimes setmanes. I no es pot descartar algun floc de neu, que amb seguretat es deixarà veure per les serres del voltant.

(Act.: 12:35)

El beneït vent de gregal no ens ha fallat, i hem arreplegat fins al migdia del diumenge 19,2 mm. Fa fred, i el temps continua insegur. Encara que la probabilitat de precipitació baixa, també ho fa la cota de neu, que entre aquesta nit i demà dilluns es podria situar en uns 400-500 metres.

(Act. 18-des-07, 00:05)

Finalment, 20 mm en forma d'aigua. Potser algú ha quedat desil.lusionat, esperant veure la neu a la porta de casa. Cal dir que en cap cas la cota de neu ha sigut tan baixa com per a què fóra possible.

De tota manera, hi ha avisos oficials (de l'INM i de la Generalitat) que ens preveuen sobre el fred de la pròxima matinada i la possibilitat, encara, de veure algun floc de neu les pròximes hores.

I això no és tot: caldrà estar atents els pròxims dies perquè la pluja farà acte de presència per les nostres terres.