dijous, 27 de desembre del 2007

Un nou projecte a la vista: nova estació a Fontanars

Fa uns dies em va vindre al cap una idea, un projecte, i mira per on, a hores d'ara està a punt de fer-se realitat. Però no vull donar-lo encara per fet: no depén exclusivament de mi i això significa que encara està en l'aire.
I pel mateix motiu no puc avançar encara de què es tracta, almenys en tots els seus detalls. Sí que puc dir que suposarà un creixement d'allò que anomene "Meteontinyent", el meu web, el portalet meteorològic que aglutina bona part de la meua afició per la meteorologia. I no són canvis en el web (que de fet ha tingut una llavadeta de cara fa pocs dies que encara s'ha de completar).
També puc dir que ho agrairan els aficionats a la meteorologia de la zona i molta més gent, aquella que troba goig consultant les dades meteorològiques del seu poble i rodalies.
Espere desvetllar el misteri ben prompte...

(Act: 04.01.08, 10:45)

Confirmat! El projecte comença a prendre forma i estarà completat el dissabte 12 de gener. Es tracta de muntar una estació automàtica a la localitat de Fontanars dels Alforins, a la part més occidental de la Vall d'Albaida. De segur que les dades que mostre seran seguides amb interés pels aficionats a la meteorologia de la zona. Les dades es podran consultar a través del meu web i també a la xarxa meteoclimatic.

Des d'ací agraïsc la col·laboració de Vicent Úbeda, que gestiona l'estació INM de Fontanars-Torrevellisca, junt a la qual instal·larem la Davis Vantage Pro que fins ara tenia jo a la caseta, a prop de santa Anna. El fet de no tindre possibilitat de connectar-la a internet en temps real i també que no oferira dades diferents a les de la resta d'estacions d'Ontinyent m'han fet buscar una ubicació alternativa, i pense que la població de Fontanars dels Alforins és un lloc idoni.

A més, procurarem que la col·locació dels diferents sensors siga la més adequada (a 1,5 m del terra els de temperatura, humitat i precipitació, i uns 4 m els de vent).

Si no haguera estat malalt estos passats dies, demà mateix estaria en funcionament, però en fi, paga la pena espererar uns dies, no penseu? Quina il·lusió!