diumenge, 7 de setembre del 2008

Un front atlàntic que es va reactivar

Anit ens va sorprendre la pluja en forma de ruixats intensos: fins a 88 mm/h a les 00:07 segons els registres de l'estació automàtica. El total de l'episodi és, diumenge al matí, de 13,6 mm a Ontinyent i quantitats semblants a Fontanars dels Alforins, Quatretonda i la Pobla del Duc. Curiosament en altres poblacions pròximes les quantitats van ser molt menors, i en alguns casos anecdòtiques.

L'estació de Germanies va recollir 13,2 mm, i encara que no marque res a la xarxa meteoclimatic, és degut a què envia les dades en temps universal coordinat (UTC en angés), l'hora solar ací, vaja, i es compta com a precipitació caiguda el dissabte.

El més sorprenent de l'episodi de precipitació és que, malgrat tractar-se d'un front de procedència atlàntica que sol arribar desgastat a la part oriental de la Península, es va reactivar en trobar-se aire humit que entrava des de la mar.

Les previsions apunten que els pròxims dies podrien produir-se més precipitacions, molt esperades i per altra banda habituals per les dates en què ens trobem.