dissabte, 8 de novembre del 2008

Per fi un cap de setmana amb "bon oratge"!

Després de cinc caps de setmana (cinc!, es diu prompte, això) amb un temps plujós i que no convidava a eixir de casa, podem dir que per fi el "bon oratge" (entés com absència de precipitació i ambient agradable) es fa present entre nosaltres. Ara no hi ha excusa per gaudir de les nombroses activitats que s'organitzen en les nostres poblacions i comarques, o bé d'un passeig per la serra buscant allò tan preuat en esta època de l'any...

Les altes pressions ens abracen clarament i l'oratge tranquil i amb temperatures agradables en les hores centrals del dia ens acompanyarà els pròxims dies. Només a partir de la nit del dimecres sembla que es produiria una baixada de les temperatures.

Algú potser ha arribat a creure's aquella llegenda urbana que diu que "sol ploure més en cap de setmana que en dia feiner", una afirmació absurda que cau pel seu propi pes si comprovem al calendari quins dies plou.

Per cert, cal destacar la forta baixada de la pressió atmosfèrica que es va produir dies passats, coincidint amb les últimes plujes. Valors pròxims a 995 hPa s'assoleixen en comptades ocasions al llarg de l'any. Teniu a continuació l'evolució de la pressió atmosfèrica els últims 30 dies:


Edite el dissabte a les 9 del matí: no esperava molt del front que ens està creuant, però Toni Nadal ja va dir anit a TV3 que molt probablement cauria algun ruixadet esta matinada per terres valencianes. I així ha sigut. Però no patiu, perquè els núvols desapareixeran i no tindrem més "incidències"...