dissabte, 24 de gener del 2009

Ponentà de consideració

Editat el 24.01.09 a les 10:50

Estem patint, des del dijous a la vesprada, un temporal de vent de ponent, amb colps de vent pròxims als 80 km/h i velocitats sostingudes de 35 km/h bona part del dia.

El vent arriba molt escalfat després de travessar la península, però a més es dóna la coincidència de tindre en alçada una massa d'aire càlid que, tot siga dit, ens abandonarà dissabte. Això sí, el vent seguirà bufant amb ratxes que poden arribar als 100 km/h la matinada del dissabte. Sort que no ha lluït el sol: estaríem parlant de temperatures extremadament elevades per a gener.

S'ha arribat als 85 km/h a la meua estació del Llombo a les 6:54 del matí del dissabte, i sovintegen velocitats mitjanes de fins a 50 km/h. Ací teniu la gràfica de la pressió de les últimes hores: la forta variació explica els vents que estem patint.

Vos adjunte altres dues imatges: la de la direcció i velocitat del vent i la de l'evolució de la temperatura la nit de dijous a divendres, que ho ha fet a l'inrevés del que és habitual: pujant sense pausa i sense la baixada típica de la matinada:

Ací podeu consultar els avisos meteorològics sobre el fenomen: AEMET / CEAMET. Per sort s'ha desactivat l'alerta roja, però els vents forts continuaran unes hores més.

Molta precaució!