diumenge, 19 d’abril del 2009

Una bona tongada d’aigua

Ja ho heu vist: amb unes hores de retard sobre el que es preveia dies passats, la borrasqueta que s’ha format per l’interior peninsular i que es desplaça cap a l’est s’ha situat en la posició idònia per enviar-nos vents humits i precipitacions notables, més persistents com més arrimats a la costa. En alguns casos acompanyades de tempesta, com ens contava Mario des de l'estació d'Otos.

A mig matí ens trobem quantitats pròximes als 50 mm a Dénia, 40 mm a Gandia, 20 mm en poblacions interiors d’Alacant com Cocentaina o 6 mm a Novelda; entre 25 i 30 mm a la part oriental de la Vall d’Albaida i entre 10 i 15 mm una miqueta més a l’interior de la comarca, com Ontinyent.

Després de molts dies amb règim de ponent i temps primaveral (o siga, amb estones de sol, nuvolades i amenaces de ruixats), l’entrada del gregal, com sempre, ha portat l’aigua que, sense excessos, és benvinguda.

Amb estes quantitats, l’acumulat mensual (quan encara queda la tercera part del mes) se situa al voltant dels 30 mm, la qual cosa permet seguir en el promig anual de pluja dels últims 30 anys.