diumenge, 27 de setembre del 2009

Alertes de l'AEMET per precipitació acumulada

Editat: 28/09/2009 19:15 h

Ens trobem immersos en un episodi sever d'inestabilitat que s'allargarà uns quants dies. La persistència de la precipitació (afavorida per l'entrada de vent humit de gregal, fred en alçada i factors orogràfics) pot causar acumulats de precipitació molt importants, de l'ordre de 100 litres per metre quadrat en 12 hores, una autèntica barbaritat.

L'AEMET va actualitzant les alertes a mesura que avança l'episodi, i cal anar consultant-les regularment per tal de prendre les mesures de precaució oportunes. No oblideu tampoc seguir les informacions a través dels mitjans de comunicació (televisions i ràdios públiques i privades) i les fonts habituals d'internet, els enllaços a les quals teniu a la plana principal de meteontinyent. Allà podeu consultar les alertes emeses pel CEAMET , així com les imatges del radar i altres dades d'interés.

Ahir diumenge les quantitats recollides a Ontinyent es van aproximar als 36 mm, i hui dilluns portem uns 80 mm a les 19 hores. Tingueu en compte que la precipitació que mesura l'estació automàtica del Llombo és una miqueta inferior a la real. Encara queden moltes hores de pluja i cal extremar les precaucions.

Ací teniu el mapa d'avisos vigent ara mateix: