dimarts, 27 d’octubre del 2009

Oratge de setembre per Tots Sants

Estem gaudint d'un temps assolellat i estable que s'allargarà, com a mínim, fins a Tots Sants. En superfície ens veiem afectats per un pantà baromètric d'altes pressions relatives, i en alçada ens abraça una llengua d'aire càlid d'origen subtropical i estable, que manté ben allunyades les pertorbacions. Només alguns núvols baixos en zones costaneres (afavorits per vents marítims prou dèbils), boires en les valls interiors i núvols alts i prims d'algun front atlàntic trencaran la monotonia.

Sort que encara tenia a mà la roba d'estiu! Això sí, aneu en compte perquè les nits ja són llargues i de matinada refresca prou, donant-se una acusada oscil·lació tèrmica (diferència entre la temperatura màxima i la mínima del dia). Per què tingueu una referència, estos dies el termòmetre es mou entre els 12ºC de mínima i els 25ºC de màxima, aproximadament.

Ara mateix no es pot avançar si la situació actual es repetirà més sovint, donant-nos unes setmanes d'oratge estable i temperatures agradables o bé hi haurà un canvi radical del temps i l'aire fred entrarà a sac, per recordar-nos que l'hivern es troba a les portes.