dijous, 12 de novembre del 2009

Temps estable per a la fira d'Ontinyent

La fira d'Ontinyent ja està ací, i vindrà acompanyada d'un oratge estable, assolellat i amb temperatures superiors a les normals per a l'època. En concret, la previsió de l'AEMET preveu unes màximes de 25ºC i mínimes d'uns 10ºC, amb la qual cosa caldrà anar amb compte amb eixos canvis de temperatura entre les hores nocturnes i el migdia. Dominaran els cels clars, amb alguns núvols prims fruits dels fronts que passen pel NO de la península, i els vents aponentats (per a variar...).

Està clar que s'agraeix un temps agradable per a passejar entre les diferents atraccions i paradetes, però si no arriba a ser per les importants precipitacions de setembre estaríem parlant d'una situació, com a mínim, "complicada" pel que fa al balanç pluviomètric. Portem moltes setmanes amb un persistent règim de ponent que, malgrat no ser estrany en absolut, no és convenient que s'allargue molt més.

Esperem que la dinàmica atmosfèrica canvie radicalment i ens arribe per fi un temps més fred i plujós, que ja toca.

Editat el 18 de novembre, 17:15:
Vaja quina fira hem passat! Ha fet molta calor, i era el comentari generalitzat entre els visitants de l'event (més de 200.000 diuen fonts oficials, no sé...). Cap a mig matí del diumenge els 28ºC que marcava l'estació del Llombo esdevenien la temperatura més alta de totes les estacions de la xarxa meteoclimatic. Alguns despistats que no havien consultat el web meteontinyent gosaven lluir, astorats, la roba d'hivern típica per estes dates, mentre que altres (més pràctics) directament optaven per anar en màniga curta.

Hui dimecres, quan escric estes ratlles, la temperatura ha baixat uns quants graus, gràcies a l'allunyament de la massa d'aire càlid i l'entrada de vent agregalat que ha fet augmentar la humitat relativa a valors poc habituals últimament (entre el 70 i el 80%). Inclús no és descartable que s'escape alguna gota degut als núvols baixos d'estancament presents en zones costaneres o pre-costaneres del sud de València i nord d'Alacant.