dijous, 17 de desembre del 2009

Més nevades per al cap de setmana!

Molta atenció: malgrat la recuperació tèrmica de les últimes hores (uns 12ºC més que ahir a primera hora del matí del dijous) i després del temporal de vent de ponent que estem patint (ratxa màxima de 74 km/h este migdia), les previsions tornen a marcar fred intens per al dissabte i diumenge i alta probabilitat de nevades al sud en territori valencià.

El temps començaria a inestabilitzar-se a última hora del divendres, en què començarien les precipitacions. Però la temperatura començarà a caure fins a valors negatius (-5ºC o fins i tot menys) la matinada del diumenge en quedar el cel ras, per la qual cosa és probable que tinguem aiguaneu este dissabte. Per desgràcia deixarà de ploure quan arribe el fred més intens. Les precipitacions es reprendrien els dies següents però amb un ambient més suau.

Caldrà seguir, com sempre, les previsions actualitzades (AEMET, CEAMET, Freemeteo), i les corresponents alertes de l'AEMET, el CEAMET, Tiempo Severo i el Centre d'emergències. El seguiment de l'episodi, per supost, amb dades actualitzades al moment i amb les col·laboracions dels aficionats de les comarques centrals al fòrum ontimet. Ací, per cert, també podreu gaudir d'espectaculars imatges del recent episodi de nevades i altres fenòmens (si no veieu les fotos, doneu-vos d'alta, és molt senzill). Per motius de treball vaig estar fora de casa i no he pogut fer fotos personalment...

Molta precaució i no eixiu a la carretera sense informar-vos prèviament de l'estat de la xarxa viària.

Aspecte del meteograma de freemeteo actualitzat a les 08:00 del 19 de desembre: