dissabte, 2 de gener del 2010

Resum meteorològic de 2009

He condensat, en una taula, les principals dades meteorològiques enregistrades per l'estació automàtica d'Ontinyent - Llombo (la precipitació està ajustada amb un pluviòmetre manual). Els comentaris corresponents a cada mes ja els he anat fent en el seu moment, i no vaig a repetir-me.

A grans trets, podem destacar que la temperatura mitjana (17,3ºC) ha sigut mig grau superior al promig de l'observatori dels últims anys, mentre que la precipitació, vora 700 mm, supera en un 21% el promig dels últims anys a Ontinyent, per la qual cosa podem assegurar que no patim dèficit hidrològic. Esta dada no ha de fer-nos oblidar un estiu i una tardor ben eixutes, sent l'excepció els 312 mm de setembre. La irregularitat de les precipitacions per la nostra zona es fa palesa un any més.

Al juliol es van viure (com quasi cada any) jornades infernals, de fins a 41,4ºC, mentre que el començament i el final d'any han sigut prou freds (uns -3,5ºC de mínima), inclús amb presència de neu en els dos episodis. I un novembre molt càlid ha deixat pas a un desembre caracteritzat pel règim de ponent i el pas de successius fronts procedents de l'Atlàntic.

Ací teniu les dades: