dimecres, 26 de maig del 2010

Activada l'alerta per tempestes

L'oratge tranquil i amb temperatures agradables que hem gaudit des de fa més d'una setmana arriba a la seua fi de manera sobtatda. Les altes pressions, que garantien una estabilitat acusada, s'han desplaçat i ens arriba una línia d'inestabilitat que provocarà tempestes dijous i divendres.

A més, les altes temperatures de les últimes hores (tampoc gran cosa, es troben dins dels valors habituals per a l'època) potser afavoriran la formació d'estes nuvolades que provocaran ruixats moderats. Per això s'han activat els avisos oficials que publica l'AEMET.

Cal dir que les temperatures, malgrat els cels nets que hem tingut, s'han mantingut a ratlla, amb mínimes d'entre 9-11º i màximes de 25 a 27º. Només estos últims dies s'ha produït un ascens més clar, amb mínimes de 14-15º i màximes de 30ºC.

No patiu perquè el cap de setmana es reprén l'estabilitat i repuntaran les temperatures, que lògicament baixaran una mica demà i despús-demà.

Actualiztat a les 19:45 del dijous 27 de maig:
La tempesta que ens ha arribat pel sudoest està portant més aparell elèctric que aigua. Però la inestablitat tornarà demà i de fet els avisos per risc de tempestes s'han ampliat al divendres. Avisats esteu!