dijous, 8 de juliol del 2010

L'estació de Fontanars - Torrevellisca podria desaparéixer

Per si no en teníem prou amb la desaparició de les previsions del CEAMET, tenim ara un problema que ens afecta molt més a prop. Em referisc a l'estació automàtica que meteontinyent gestiona als afores de Fontanars dels Alforins. El seu valor per als aficionats i els estudiosos de la meteorologia (i també per a molts mitjans de comunicació) és indubtable, ja que, a més de la seua ubicació geogràfica (a l'interior sud de la província de València, i a la part més occidental de la Vall d'Albaida), està instal·lada al costat mateix de l'estació oficial de l'AEMET.

Doncs resulta que l'estació necessita una reparació urgent, ja que estan fallant alguns elements. Els responsables del manteniment no estan mostrant-se massa interessats en el bon funcionament de l'observatori, i la degradació de l'instrumental podria deixar-lo inservible d'ací a poc temps.

Sincerament espere que el problema es puga resoldre en breu, ja que el cost de la reparació (tot siga dit) no és rés de l'altre món, però ja vos dic que, si no és així, qualsevol dia ens trobarem orfes d'eixes temperatures tan baixes a l'hivern i no podrem seguir les espectaculars tempestes com les que s'han produït fa poques setmanes.

No cal dir que qualsevol col·laboració (del tipus que siga) serà ben rebuda. Gràcies!

1 comentari:

Rafael F. ha dit...

La situació continua estancada: l'estació funciona d'aquella manera i els propietaris no prenen cap decisió sobre el seu futur.
En qüestió de dies podríem acudir al desenllaç (desconec en quin sentit) del problema.