dissabte, 2 d’octubre del 2010

Les oronetes se'n van en globus...

Este matí he captat una imatge curiosa des de la finestra de casa... Després d'una nit humida i amb boira alta (encara que a la matinada ha bufat una mica de migjorn, en teoria eixut), amb una mínima de 15,8ºC al Llombo, les oronetes s'han agrupat en un grup prou nombrós, possiblement preparant el viatge cap a altres latituds més càlides.

Quan anava a fotografiar-les, he vist al fons un globus aerostàtic, d'aquells que sovint podem veure sobrevolant els bancals, serralades i edificacions d'esta part de la comarca. Em pregunte si les oronetes han pensat pujar-hi per tindre un viatge més còmode, o només s'hi hauran apropat encuriosides per aquell artefacte tan gran...

Per altra banda, vos recorde que s'està posant en marxa l'Associació Valenciana d'Aficionats a la Meteorologia (AVAMET), que portarà per nom Josep Peinado (ací un comentari de Vicente Aupí al Levante-EMV d'ahir). Tota la informació al respecte la trobareu de moment al fòrum ontimet, que arreplega les inquietuds i comentaris dels aficionats de bona part de les comarques centrals valencianes.