dilluns, 11 de juliol del 2011

L'Ajuntament de l'Olleria desconnecta l'estació meteorològica

Fa uns mesos, i després de no pocs maldecaps, va entrar en funcionament l'estació meteorològica de l'Ajuntament de l'Olleria. Paral·lelament a la seua inauguració, es va organitzar el mes de la meteorologia, amb la participació de ponents de la categoria de Rafael Armengot o Jovi Esteve. Per fi els ciutadans de la veïna població de la Vall d'Albaida tenien les dades meteorològiques actualitzades, i també accés a les previsions oficials i els avisos en cas de fenòmens adversos.

Però des de fa uns dies, algú dels nous responsables municipals ha decidit apagar l'ordinador que permetia emmagatzemar les dades de l'estació i pujar-les a internet. El motiu: l'estalvi energètic. El consum de dos bombetes de 100 vats a canvi de no tindre cap informació meteorològica del municipi per part de la ciutadania ni dels mitjans de comunicació.

Pel que es veu, tampoc és possible apagar-lo a la nit i engegar-lo a primera hora del matí, tenint-lo en marxa en hores d'oficina (ja que l'ordinador es pot utilitzar normalment per a altres tasques).

Un autèntic contrasentit quan de segur que es malbarata molta més energia en la calefacció o refrigeració d'algunes dependències municipals.

Esperem que la situació es puga reconduir i tinguem de nou disponible eixa informació des del cor de la nostra comarca.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Consulte habitualment les dades de les diferents estacions meteorològiques de meteoclimàtic. A eixa perssona que ha desconectat l'ordinador de la estació meteorològica li he de dir que per a la meua feina es una eina molt bona. Huí mateix he comprobat com uns elements que tinc instal.lats a Vinaròs tenen defectes perquè s'han trencat amb ràfegues de vent de 50Km/h (dada que he tret de la web de meteoclimatic). Altres díes planifique la feina després de consultar deades de vent o pluja. Per favor, demane a l'administrador que faça arribar a l'ajuntament de l'Ollería que reconsidere la seua decisió.