dilluns, 30 de gener del 2012

Febrer comença amb una important invasió d'aire fred siberià

Els models meteorològics ens mostren una invasió d'aire fred siberià que començaria a afectar-nos a partir del dijous i al llarg de tot el cap de setmana. Gran part d'Europa patirà les conseqüències d'unes temperatures anormalment baixes. És molt probable que en alguns llocs del continent es produisquen rècords de temperatures negatives.

Encara que ens trobem a l'extrem sud-occidental d'Europa, la massa d'aire gèlid ens afectarà en bona mesura. De moment es preveu una situació eixuta, sense precipitacions. Per desgràcia molts conreus es voran afectats pel fenomen de les gelades negres, que provoquen la mort dels teixits de les plantes afectades i augmenten la intensitat dels danys en les collites degut a la baixa humitat ambiental.

En cas que es formara alguna pertorbació que ens enviara vents humits, la cota de neu estaria molt baixa. Però de moment no es veu cap situació de precipitacions.


AEMET ja ha emés un avís especial (actualitzat a les 13 h del dia 31 de gener) davant esta situació poc habitual. Caldrà anar seguint les previsions i prendre les mesures adequades per tal que les conseqüències del fred no ens agafen per sorpresa.

Ací teniu un informe sobre els episodis de fred més importants en territori valencià dels últims anys. I un llistat d'enllaços imprescindibles:

Avisos AEMET
Avisos CEAMET
Emergències 112-CV
Meteograma Ontinyent (i altres poblacions)
Xarxa d'estacions meteoclimatic
Fòrum ontimet (per al seguiment)
Facebook de meteontinyent
Twitter de meteontinyent (avisos d'última hora)
Oratge RTVV (previsió avalada per AEMET)