diumenge, 25 de març del 2012

Trobada d'aficionats a Pego


El dissabte 24 de març ens vam reunir una trentena d'aficionats a la meteorologia (la majoria socis d'AVAMET) a Pego (Marina Alta). Meteontinyent hi va estar present en una jornada de convivència, intercanvi d'experiències, turisme i bona gastronomia, per supost.

A les 10 del matí vam començar a arribar des de nombrosos llocs de la geografia valenciana (Pego, València, Xirivella, Alzira, Xiva, Montserrat, Càrcer, Tavernes de la Valldigna, Canals, Oliva, Xàbia, Alcoi, Alacant, Otos, Fontanars dels Alforins i Ontinyent). Àlex va fer d'amfitrió i ens va mostrar alguns dels paratges naturals més destacats de la zona. Posteriorment, i a la Casa de Cultura, vam assistir a una interessant conferència sobre els incendis forestals i la meteorologia.







A l'hora de dinar vam gaudir d'un esplèndid arròs amb costra al restaurant l'Om, al centre de Pego. El president de l'associació, Jesús Martí, es va afegir al grup més tard per motius laborals.


La sobretaula es va aprofitar per celebrar una improvisada assemblea de l'associació, en la qual es va fer un balanç molt positiu de les jornades "La meteorologia a l'abast de tots" que van tindre lloc estos dies passats a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València en col·laboració amb l'AEMET. Altres projectes amb els quals s'està treballant són la instal·lació d'estacions meteorològiques en col·laboració amb alguns ajuntaments i la creació d'un sistema de vigilància meteorològica en cas de fenòmens severs, així com el rellançament de la plana web.



Per acabar la jornada, vam fer una excursió al castell d'Ambra, des d'on gaudirem d'unes panoràmiques excel·lents malgrat la nuvolositat que en aquells moments cobria l'entorn.




En definitiva, una intensa i profitosa jornada de convivència que ja estem esperant repetir en altre lloc en companyia de nous aficionats que vulguen compartir amb nosaltres les seues inquietuds i s'animen a col·laborar amb el projecte AVAMET.