dijous, 10 de maig del 2012

Calor en maig

Des de fa uns dies, l'ambient calorós s'està manifestant en bona part d'Espanya. Les altes pressions i la presència d'una massa d'aire càlid que entra des del sud està portant els termòmetres a valors pràcticament estiuencs.

No és estrany que al maig es produisquen episodis com el que estem vivint. Com sempre, la "memòria meteorològica" general és efímera però si consultem les dades d'altres anys (disponibles per exemple ací) ens trobem que la màxima del maig del 2011 va ser de 33ºC a l'observatori Ontinyent - Llombo, i de 34,2ºC al 2010. És a dir, més altes que les que estem tenint fins al moment.

Segons les previsions, dissabte serà el dia amb temperatures més altes i a partir del diumenge es produirà una normalització de les mateixes. Ací teniu el mapa de màximes previstes per al dissabte:


De moment no hi ha cap alerta per calor a les nostres comarques, signe inequívoc de la "normalitat" de la situació, que en cap cas qualificaríem d'onada de calor, com ja s'ha vist en algun mitjà de comunicació. I amb total seguretat, abans dels veritables calors de la canícula estival tornarem a exclamar en un moment o altre "quin fred fa!".