dimecres, 16 de gener del 2013

Trobada i assemblea ordinària d'AVAMET a Bunyol


Gràcies a la iniciativa del secretari d'AVAMET, Manolo Cervera, l'assemblea ordinària de l'Associació Valenciana d'Aficionats a la Meteorologia Josep Peinado va tindre lloc a Bunyol el passat 13 de gener. Com a bon amfitrió, va ser capaç d'aplegar a la bonica (i desconeguda per a la majoria) població prop de quaranta aficionats i acompanyants, que van gaudir d'una jornada de convivència i "bon rotllo".

A mig matí, la posada Venta Pilar va començar a omplir-se d'aficionats aplegats de diverses poblacions de València i Alacant que combatien el fred i ventós matí esmorzant alguna cosa i engolint-se un café ben calent. Per desgràcia vam patir alguna baixa d'última hora, i és que els rigors de l'hivern no perdonen ni als meteoròlegs.



Donat que el president Jesús Martí va excusar el seu retard, vam emprendre camí del castell de Bunyol. Unes bones vistes de la població i les rodalies amenitzaven un matí que malgrat el sol que lluïa encara resultava fred. També es va visitar el museu etnològic i altres paratges i carrers de Bunyol.






De nou a la posada Venta Pilar (d'obligada visita per menjar o passar una nit), un bon àpat va ser l'excusa per comentar les quantitats de pluja recollides l'any anterior, la persistent situació de ponent que ja "cansa", acollir als nouvinguts com meteoagres o maleir els depriments escenaris que els models meteorològics dibuixaven per als pròxims dies.

Amb la panxa plena, es va celebrar l'assemblea de socis, farcida d'optimisme per l'increment d'associats i els ambiciosos projectes que s'estan posant en marxa. Tindreu més detalls en el seu moment, però la creació d'una xarxa de vigilància i avís ràpid en situacions de fenòmens severs, un concurs de predicció, la instal·lació de noves estacions o trobades trimestrals amb activitats ben diverses en són exemples.





Cal lamentar, però, l'escassa presència d'aficionats de les comarques de Castelló, una de les assignatures pendents de l'associació. Estem segurs que a poc a poc aconseguirem una vertebració territorial més equilibrada.

I ja de nit, cansats per una banda però amb les piles carregades per altra, cadascú va retornar a la seua llar guardant un bon record de la trobada i amb ganes de fer-ne altra. Potser serà als Serrans, a la muntanya d'Alacant, a la Marina Alta, als Ports, ... allà hi serem!