dimarts, 19 de febrer del 2013

L'hivern encara no ha dit l'última paraula

Després del decebedor episodi de pluja que hem viscut (la borrasca s'ha desplaçat cap al sud i els models pronosticaven més precipitació no fa massa dies), cal parar atenció a la important baixada de les temperatures que es produirà el pròxim cap de setmana.

Una massa d'aire fred i eixut provinent del centre del continent europeu se situarà cap al nord-est de la península, i al mateix temps una borrasca ens enviarà una massa d'aire més humida des de l'Atlàntic.

De moment el dimecres s'anirà aclarint el cel i s'imposarà la circulació de ponent, amb la qual cosa els fronts que arribaran dijous i divendres deixaran com a molt quatre gotes. Quan el cap de setmana arribe l'aire fred, els vents a les nostres comarques seran eixuts de tramuntana i mestral, i encara que la cota de neu siga molt baixa, no es produiran precipitacions o en tot cas seran anecdòtiques.

Encara queden uns quants dies i la posició final dels centres d'acció pot canviar, amb la qual cosa la possible formació de baixes secundàries podrien fer entrar aire més humit i aleshores sí que veuríem la neu. Fins a última hora la previsió tindrà un alt grau d'incertesa.

AEMET ha fet pública una nota informant sobre l'important descens tèrmic que a partir del divendres s'anirà estenent a bona part de la península i Balears.

Així que fred en tindrem uns quants dies a partir del dissabte, però de precipitació se'n veu poca i es produiria abans de l'arribada del fred més intens. Les temperatures més temperades que cap al final de febrer anuncien la proximitat de la primavera meteorològica, enguany, hauran d'esperar.