divendres, 22 de novembre de 2013

Revifant el fòrum d'AVAMET: accés des de Tapatalk


Vivim un moment en què el volum d'informació de tot tipus que es bolca a la xarxa és immens i inabastable, però al mateix temps la tenim accessible en qualsevol moment, des de qualsevol lloc i des de qualsevol dispositiu.

Tota eixa informació, que fem córrer a través de les xarxes socials, dels telèfons intel·ligents, de les tauletes digitals, etc., corre el perill de quedar en l'oblit en poc temps. Com és possible, aquesta contradicció?

És clar que els "tuits", els comentaris de Facebook, els acudits de dubtós gust o les fotografies que pengem en les diferents xarxes socials tenen, en general, una importància relativa: la seua vigència i actualitat és molt limitada. Però hi ha altra informació molt valuosa que potser no hauria d'acabar en grups de xat tancats o perdre's entre la voràgine del soroll "informatiu" que omple la xarxa. Un exemple és la informació meteorològica.

Fotografies i seguiment de fenòmens severs, dades, estadístiques, anàlisis, etc. no poden quedar en l'oblit. Cal que tota eixa informació que aficionats i professionals de la meteorologia posen a disposició del públic siga de fàcil accés. I per això pensem que cal valorar en la seua mesura la potència i versatilitat d'un fòrum de debat, un format de participació que va viure la seua edat daurada fa uns anys però la utilitat del qual és innegable encara avui en dia.

 Logotip fòrum "Patim la Meteo"

Atés que cada vegada s'accedeix més a la xarxa des dels telèfons mòbils, celebrem que AVAMET haja configurat el fòrum per a què la participació des dels "smartphones" siga d'allò més senzilla a través de l'aplicació Tapatalk, que es pot descarregar per als iPhone, els telèfons amb Android i també per als Windows Phone.

Logotip "Tapatalk"

D'aquesta manera, la informació rellevant que s'hi posa queda perfectament arxivada i disponible per a la seua consulta en el futur. Tota una segona joventut per al fòrum d'AVAMET, hereu de l'històric fòrum d'Ontimet que en el seu moment va crear l'actual president de l'associació, Jesús Martí.

http://avamet.es/forum/index.php
Fòrum d'AVAMET

Òbviament, hi ha informació que per la seua immediatesa seguirà circulant a través dels canals més habituals avui en dia, com ara Facebook, Twitter, etc., i que conviurà amb aquella que necessita una anàlisi posterior i que és convenient publicar en un fòrum.

En tot cas, un complement perfecte a la immensa base de dades de la meteoxarxa. I de visita obligada per a qualsevol aficionat a la meteorologia de les comarques d'Alacant, Castelló i València.