dimecres, 6 d’abril del 2016

Profitós episodi de pluges

Entre la nit del diumenge i la matinada del dimecres hem gaudit d'un episodi de pluges prou general a les nostres comarques i que podem qualificar sense cap dubte de beneficiós, amb aigua caiguda a un ritme que la terra ha pogut aprofitar. Sovintegen quantitats d'entre 40 i 60 mm, localment més quan l'orografia i el vent han afavorit la precipitació.

Des de la Delegació Territorial d'AEMET a València han fet una valoració del mateix, i segons les dades de l'Agència la precipitació mitjana ha sigut de 25,4 mm, amb màxims al sud de València i nord d'Alacant:



De tota manera, el balanç hidrològic des de l'1 d'octubre és d'un dèficit mitjà del 37%, sent màxim precisament a la nostra comarca, la Vall d'Albaida, en concret un 60%:



Des d'Oratge CV ens faciliten la següent llista de precipitacions ahir a la província de València:


I per supost a la meteoxarxa d'AVAMET teniu la precipitació dia a dia i de tot l'episodi població a població. En particular, al nostre observatori d'Ontinyent - Llombo s'han arreplegat en total 55,6 mm, amb la qual cosa l'acumulat anual és de 101,4 mm: seguim arrossegant un dèficit del 40% des de l'1 de gener.

En resum: una pluja molt bona que permet respirar un poc però que no és suficient, ni de bon tros, per compensar el dèficit que patim des de fa molts mesos.