dijous, 12 de maig del 2016

AEMET (CV) fa una valoració dels primers dies de maig

A través del seu canal de difusió habitual, el compte de Twitter @AEMET_CValencia, l'esmentada delegació territorial ha valorat l'oratge de la primera desena de maig, caracteritzada per la inestabilitat, les precipitacions de distribució irregular (en alguns casos a conseqüència de tempestes) i temperatures inferiors a les habituals. El contrast amb el maig del passat 2015 és ben evident, ja que vam patir en aquell moment uns episodis de temperatures anormalment elevades, de ple estiu. En concret, al nostre observatori d'Ontinyent - Llombo, les màximes d'aquells dies van estar entre els 27 i els 34º, i inclús els dies 13 i 14 es van mesurar 39,1º de temperatura màxima, una barbaritat (la mínima d'aquell dia va ser de 25º, altra barbaritat!). Enguany, només un dia s'han superat els 27º i moltes jornades no s'ha arribat ni als 20º, un autèntic luxe.

Ací teniu la gràfica amb les temperatures mitjanes de la primera quinzena de maig de 2015 i els 10 primers dies de maig de 2016:


I ací la distribució de la precipitació. Els punts rojos són els llamps, la qual cosa permet endevinar a on es va produir pluja d'origen convectiu (deguda a les tempestes):