dissabte, 28 de maig del 2016

Vesprada tempestuosa de maig

Després d'un dia relativament calorós (màximes d'entre 28 i 31º a la Vall d'Albaida), a mitjan vesprada dos tempestes han agranat el sud de la província de València, amb un ràpid desplaçament de SO a NE. Els ruixats han anat acompanyats d'activitat elèctrica, fortes ratxes de vent i de granís en algunes zones.

En concret, a l'observatori Ontinyent - Llombo la temperatura s'ha desplomat 10º en 15 minuts, recollint-se 12 mm en eixe temps (amb una intensitat puntual de 295 mm/h) i 15,6 mm en total, en uns 45 minuts frenètics. En altres zones de la capital de la Vall d'Albaida s'han mesurat entre 8 i 10 mm, i quantitats inferiors a Fontanars dels Alforins (9 mm), Bocairent (6 mm) o l'Olleria (5 mm). En eixir cap a la mar s'ha reforçat i ha deixat 12 mm a Barx o 26 mm a la platja de Tavernes de la Valldigna.

Al mapa teniu les quantitats recollides per la xarxa MXO d'AVAMET a les 18:30 hores, i una seqüència de les imatges del radar de Múrcia (gentilesa de Meteocastalla) amb el moviment dels nuclis tempestuosos entre les 17 i les 18 hores, aproximadament.