diumenge, 31 de maig del 2009

Tempesta de matinada

Poc abans de les 4, un ruixat tempestuós m'ha despertat sobtadament. Anava acompanyat d'activitat elèctrica i ha deixat uns 2,6 mm de precipitació. Quantitats molt semblants s'han donat en poblacions i comarques pròximes. Tot indicava que les previsions que deien que la probabilitat de tempestes finalment seria baixa s'havia complert, però ja ho heu vist: hem tingut la tempesta de torn.

Malgrat tot, la quantitat esmentada no maquilla un mes de maig desastrós pel que fa a la pluviometria. Ja ho comentaré amb més detall en el resum mensual que elaboraré en els pròxims dies.

Per a la jornada de hui diumenge es manté eixa probabilitat de més tempestes, algunes d'elles acompanyades de pedra. Precaució!

I altra cosa: mirant les gràfiques al web, m'ha sorprés que les diferents variables (temperatura, pressió, vent) no s'han vist afectades per la irrupció del ruixat. Només la humitat relativa ha pujat de l'ordre d'un 5%, apropant-se al 90%.

Com a primícia, avance que els pròxims dies hi hauran alguns retocs en la plana principal de meteontinyent. Res important: com sempre, es procura que la informació que hi veieu aparega el més clara i neta possible. I sense deixar de banda l'aroma a disseny casolà, poc professionalitzat...