dissabte, 7 de novembre de 2009

Règim ventós de ponent

Caldrà estar atents el cap de setmana als vents moderats de ponent: de fet l'AEMET ha establit diferents alertes provocades pel fenomen. A més, encara que les temperatures es mantindran en valors suaus avui dissabte, els pròxims dies baixaran, i la sensació tèrmica deguda al vent propiciarà un oratge desagradable.

Haureu comprovat com, en pocs dies, les temperatures s'han normalitzat, baixant uns quants graus respecte a les que teníem fa una setmana. No fa massa fred encara, però el vent de mestral, menys càlid que el ponent, ha augmentat eixa sensació en alguns moments.

L'origen d'estos vents el provoca el "passadís" en què ens trobem situats, a cavall entre les altes pressions de les Açores i una sèrie de pertorbacions que circulen pel centre del continent en sentit nord-oest / sud-est. Pel que fa a precipitacions, no s'esperen per la nostra zona, com a molt quatre gotes impulsades pel vent.

Per altra banda, sembla que hi ha algun problema amb l'alimentació dels sensors exteriors de l'estació Fontanars - Torrevellisca. Les tasques de manteniment del dissabte passat no han sigut fructíferes i Vicent s'encarregarà de què tot torne a la normalitat (esperem) com més prompte millor.

Per acabar, no vull avançar massa coses, però em poques setmanes hi haurà alguna sorpresa a Fontanars dels Alforins...