dimecres, 14 de juliol del 2010

Calor habitual d'estiu

La primera quinzena de juliol s'està caracteritzant, a la nostra comarca, per un oratge estable propiciat per les altes pressions, acompanyat de temperatures de ple estiu que, en cap cas, suposen una "onada de calor", patida, això sí, en altres indrets de la península.

Però si ens fixem una miqueta més, ens adonarem que de nit encara refresca: a l'observatori del Llombo només s'ha registrat una mínima tropical (20,1ºC el dia 10), mentre que l'any passat ja en portàvem 7! Tenim sort que el règim de brises està funcionant i de nit gaudim d'un vent fresquet que ens baixa de les serres. A més, no permet que es forme nuvolositat de matinada, la que no deixa baixar el termòmetre i produeix les típiques nits bascoses.

De tota manera, l'advecció càlida africana segueix afectant-nos i hui dimecres està previst que bufe ponent durant unes hores. Això farà pujar les temperatures de valent a bona part de la província de València (inclosa la costa) i Alacant. Prengueu les precaucions adequades, busqueu l'ombra quan siga possible, no feu exercici físic en les hores de màxima insolació i si teniu aire condicionat feu-ne un ús responsable.

Per altra banda, des d'ahir meteontinyent ja té la seua versió en anglés. Es tracta d'una versió reduïda de la plana principal, a on es mostren les dades meteorològiques més importants i algun enllaç d'interés. La idea me la va donar un conegut que té contactes amb gent de l'estranger i l'he posada en pràctica de seguida. Per tant, si teniu coneguts (reals o virtuals) i voleu fer-los coneixedors de les condicions de l'oratge a Ontinyent, ja sabeu on les poden consultar...

En les pròximes setmanes hi ha previstes més novetats...

1 comentari:

Rafael F. ha dit...

En efecte, poc abans de l'hora de dinar, es va presentar puntualment el vent de ponent (lleugerament amestralat), que va disparar el termòmetre fins als 39ºC a última hora de la vesprada.

La nit ha resultat molt càlida i eixuta (humitat al voltant del 35%), però a les 8:30 del matí, ben prompte per cert, el vent humit de gregal ha començat a aportar humitat, alguns núvols baixos i refrescant una miqueta l'ambient. Per contra, en les hores centrals del dia, eixa humitat augmenta la sensació de "basca".