dimarts, 25 de juny del 2013

Però, arriba l'estiu o què?

Segons el calendari, és clar que sí: l'estiu astronòmic va arribar el passat divendres 21 i l'estiu meteorològic fa ja tres setmanes i mitja. O no recordem els 34-37º que es van assolir entre el 11 i el 13 passats?

Ara bé, és cert que estos últims dies no està fent calor. Malgrat gaudir d'un temps estable i anticiclònic, la posició de les altes pressions ens envia vent de procedència marítima prou fresquet. A més, com el mar no està tan calent com altres anys, les màximes només són d'uns 25º a la costa i uns 28º a l'interior, amb mínimes prou fresquetes (18º a la costa i 10-12º a les comarques més interiors), i absència pràcticament total de les temudes "nits tropicals". Els núvols baixos i les boires sovintegen fins a mig matí i també apareixen a la nit, ja que la brisa de muntanya no fa acte de presència i l'ambient encalmat afavoreix la seua formació.

La temperatura mitjana provisional de juny a l'observatori del Llombo, 21ºC, és d'uns 2º inferior a la que se sol donar els últims anys, i fins a 4º inferior a la de juny de 2012, que va ser molt calorós.

No es veuen canvis importants per als pròxims dies i per tant seguirem gaudint d'un oratge tranquil però, per sort, sense massa calor. No us apureu que ja arribarà i ens queixarem i tot!

Estiu mediterrani (Romania)