dijous, 21 de juliol del 2016

Millores en l'instrumental meteorològic de meteontinyent

Meteontinyent ha enllestit un procés de consolidació i millora de l'instrumental meteorològic que recull les dades que pugen automàticament a la xarxa. Les modificacions s'han centrat en tres aspectes:

- Manteniment dels sensors exteriors (ISS) Vantage Pro 2 enfortint amb uns tensors els màstils que els suporten, així com la neteja dels mateixos.




- Instal·lació de nous sensors TH (de temperatura i humitat relativa) TFA - Lacrosse Technology complementaris en els emplaçaments Ontinyent - Llombo i Ontinyent - sta. Anna nord, protegits per eficaços abrics meteorològics Davis 7714 que garanteixen unes dades de qualitat. Els sensors proporcionen informació redundant que permet assegurar el correcte funcionament i calibratge dels sensors Davis principals.



- Establiment d'un nou punt d'observació a la partida de l'Alba, a la zona sud-oest del terme i relativament prop del Pou Clar amb la instal·lació d'una estació automàtica TFA Sinus (35.1095), que consta de pluviòmetre (res. 0,7 mm), sensor TH protegit per gàbia Davis 7714 a 1,5 m del terra natural i penell-anemòmetre. S'ha optat per este model d'estació perquè no estarà connectada a internet i té una bona relació qualitat-preu. A més, els sensors poden instal·lar-se per separat per a un millor control de cada variable meteorològica. Tenim així un nou punt de recollida de precipitació i de monitorització dels vents locals en aquella zona, a banda de la temperatura a 1,5 m. Per exemple, els dies 10 i 11 de juliol va mesurar 37,6º i 39,5º de màxima, respectivament, front als 36,4º i 38,2º del Llombo i els 36,9º i 38,9º de sta. Anna nord.




Estes millores permetran, a més, seguir amb l'estrella de qualitat destacada en la xarxa meteoclimatic, així com assegurar unes dades totalment fiables a la MXO d'AVAMET i altres xarxes com Weather Underground i Awekas.

Agraïm una vegada més la confiança que any rere any rebem dels col·laboradors Borja Ópticos, Autoescola CETA i El Periòdic d'Ontinyent. Amb una aportació simbòlica obtenen visibilitat en la nostra web (més de 1000 visites diàries) i mantenen viu el projecte meteontinyent que d'ací a poc arribarà als 10 anys de vida. Com passa el temps!