divendres, 21 de gener del 2011

El fred intens no ens deixarà en tota la setmana

Doncs ja haureu notat que la massa d'aire fred i eixut la tenim damunt nostre: són les 19:30 hores i la temperatura és de 1ºC als afores i 3ºC al casc urbà d'Ontinyent. A Fontanars dels Alforins ja tenen 0ºC, i les mínimes d'esta matinada es mouran entre -4 i -6ºC.

L'esperança de vore neu a curt termini s'esvaeix, ja que els models no mostren una entrada decidida d'aire humit i només mostren algunes precipitacions dèbils diumenge a la nit i matinada del dilluns al sud de València i nord d'Alacant, sense penetrar massa a l'interior. Malgrat tot, no perdrem l'esperança i esperarem alguna sorpresa d'última hora (com sempre!).

Però les temperatures es mantindran molt baixes tota la setmana, i de cara al dijous sí que es podrien produir precipitacions de més envergadura, segons mostra el meteograma que acaba d'eixir:

Caldrà anar seguint les previsions als enllaços habituals que teniu al web, així com els avisos oficials de l'AEMET i el CEAMET. També aniré actualitzant més sovint les informacions al Facebook i a través del twitter. Al fòrum ontimet s'ha obert un seguiment especial, en el qual podreu participar si vos doneu d'alta (llegiu primer les recomanacions de l'administrador!).

Abrigueu-vos bé i vigileu amb el fred i els canvis de temperatura!

Actualització: 22 de gener de 2011, 11:35

Jesús Martí, al seu blog, ha penjat un llistat de les mínimes d'esta passada matinada de les estacions valencianes de la xarxa meteoclimatic. Potser en alguns casos els valors han sigut més baixos del que s'havia previst. I la majoria d'estacions es troben en entorns urbans, que no es refreden tant com els indrets allunyats de les edificacions, amb la qual cosa ja podem assegurar que amb les gelades que hem tingut i les que tindrem la pròxima matinada, molts conreus hauran patit un dany irreparable.