dijous, 10 de gener del 2008

L'estació de santa Anna-Nord deixa de funcionar

Així és, avui, a les 16:20 de la vesprada, he descarregat les dades dels últims 7 dies a l'ordinador portàtil, i les he pujades al meu web i a meteoclimatic. Després, he desmuntat l'estació, que ha estat funcionant ininterrompudament durant quatre mesos a les afores d'Ontinyent, a camp obert, a prop de l'ermita de santa Anna.
Per què he pres aquesta decisió? Molt senzill: no disposava de la infraestructura per fer que les dades es pogueren consultar en temps real per internet, la qual cosa suposava infrautilitzar un equipament molt valuós.
En segon lloc, perquè les dades no diferien massa de les que enregistraven les altres quatre estacions automàtiques escampades per la ciutat (Llombo, Germanies, sant Josep i Jaume I).
I reflexionant sobre aquestos fets i la manera d'aprofitar l'instrumental, vaig trobar l'emplaçament adequat: la localitat de Fontanars dels Alforins, a l'oest de la Vall d'Albaida. El seu clima és més extrem, la consulta en temps real de les dades meteorològiques pot ser molt útil als aficionats i curiosos i la ubicació no podia ser millor: en camp obert, controlada per un autèntic aficionat (Vicent Úbeda) i fent companyia a una gàbia oficial de l'INM que hi ha a Bodegas Torrevellisca.
Si tot va bé, el pròxim cap de setmana procedirem a la seua instal.lació i començarà a donar dades previsiblement dissabte al migdia.
La informació que dóne la podreu consultar en el meu web i també a través de la xarxa de Meteoclimatic.
Així que a la caseta només es queda un senzillet termòmetre de mercuri de màxima i mínima i una sensació de buidor que espere puga omplir aquest nou projecte i, per què no, la incorporació en un futur d'instrumental adequat al lloc.