dimarts, 6 de maig del 2008

S'aproxima un canvi de temps

Des de fa alguns dies, els models pronostiquen una progressiva inestabilització de l'oratge, primer amb alguna tempesta de caràcter local, però després, a partir del dijous, i degut a l'entrada d'inestabilitat en alçada i presència de vents allevantats, les precipitacions es podrien incrementar, acompanyades d'una baixada de les temperatures màximes.

Per tant caldrà estar atents a la previsió (relativament complicada en primavera) però tot indica que canvia la dinàmica de l'atmosfera i els ruixats faran acte de presència.

Edite i faig notar que l'AEMET ja es fa ressò de la situació en la seua plana web:

Tormentas fuertes en la Península y Baleares 06/05/2008 Chubascos y tormentas en amplias zonas de la Península y en Baleares

Durante el miércoles día 7 se espera que aumente la nubosidad en amplias zonas de la Península produciendo chubascos y tormentas que podrán ser fuertes en áreas del interior de la mitad norte y centro peninsular.

Es probable que el jueves día 8, se extiendan a prácticamente a toda la Península, pudiendo llegar a ser muy fuertes en puntos del interior peninsular y de Levante. La zona menos afectada será el suroeste peninsular. El viernes día 9, es posible que las tormentas más intensas se trasladen al nordeste, y al estar acompañadas de vientos húmedos de levante, podrían dar lugar a precipitaciones fuertes a muy fuertes en puntos del litoral nordeste y Baleares.

Es posible que esta situación de tormentas generalizadas se prolongue durante el fin de semana, afectando fundamentalmente a zonas del Mediterráneo.

http://www.aemet.es/es/info_destacada/cnp/notas/200805NI1