dimecres, 4 de juny del 2008

Una tempesta brutal

Cap a les 5 de la vesprada, una forta tempesta se'ns ha presentat a Ontinyent. Ha vingut acompanyada d'aparell elèctric i granís, que ha caigut mesclat amb l'aigua. La precipitació ha arribat a caure amb una intensitat bàrbara, molt variable segons zones: 460 mm/h a l'observatori del Llombo (17:12 h) i 284 mm/h al de Germanies (17:11 h), a l'altra banda de la ciutat.

La quantitat de precipitació, segons les estacions automàtiques que donen les dades per internet, ha quedat així:

Ontinyent - Germanies: 27,9 mm
Ontinyent - Llombo: 27,0 mm
Ontinyent - sant Josep: 25,9 mm
Ontinyent - Jaume I: 24,5 mm

A Bocairent s'han recollit 9,6 mm i quantitats al voltant de 5 mm en altres poblacions pròximes.

Els efectes de la forta tempesta han sigut evidents: em comenten que el riu anava crescut, i s'han produït alguns danys en camins rurals i habitatges en mal estat. Un parell de llamps han causat incendis en un comerç cèntric i en una caseta de camp.

Per sort el fenomen no s'ha allargat massa, i encara que la inestabilitat tendeix a remetre, en qualsevol moment la "loteria" de les tempestes ens pot tornar a tocar.

Si voleu més detalls, podeu contemplar les imatges captades per la càmera d'Ontimet, així com imatges del radar en el moment de la tempesta i altres gràfics de les variables meteorològiques en el moment de la descàrrega.