dimecres, 13 d’agost del 2008

De la nit al dia

Eixe és el comentari que podem fer per descriure l'oratge que estem tenint hui: res a veure amb el de dies passats. Un dia gris, humit, fresc, des que, a mig matí, el beneït gregal (quasi sempre beneït, encara que podríem matisar) ens ha portat cada vegada més núvols baixos i boira. La ponentada d'ahir i despús-ahir sembla un altre món.

De fet, la temperatura màxima de hui s'ha produït a les 12 de la nit, amb 28,6ºC, mentre que la mínima ha tingut lloc a les 7:15 del matí (20,4ºC). És una mínima provisional, doncs la fresqueta que tenim pot fer que els 22,5ºC que hi ha ara mateix (a les 17:45) baixen prou més. Ahir a la mateixa hora teníem 15 graus més, uns 37,3ºC.

Si no us heu llevat massa tard, haureu comprovat que a primera hora del matí el cel estava ras, i encara que el gregal ha començat a bufar cap a les 7:30, la humitat era baixa (50%). Des de la finestra de casa podia veure, cap a l'est, com s'anaven apropant els núvols baixos que després han cobert el cel i han deixat fins i tot alguns ruixadets per la zona.

Hi ha gent que diu que, en entrar l'agost, el temps ja canvia i va refrescant. Això no és exacte, ja que alguns dels dies més calorosos de l'any solen donar-se per estes dates. És cert que el dia acurta, però la dinàmica atmosfèrica sempre porta una mica de retard. Ara bé, la segona quinzena del mes sí que sol portar canvis que ens recorden que la tardor està a punt d'arribar.

Gaudim, doncs, de la fresqueta i agafem aire per suportar les últimes calorades de l'estiu (que vindran, no tan fortes però vindran, ja ho veureu...)