dissabte, 10 de gener del 2009

Important entrada freda després de Reis

La llengua d'aire fred es retira cap al nord. L'ambient seguirà sent fred i inestable, però ja amb una cota de neu per damunt dels 600-800 metres i temperatures no tan baixes. De tota manera, s'han tornat a activar alertes per nevades per al dissabte a la nit i diumenge, amb una probabilitat del 10 al 40%.

Cal anar seguint les previsions dia a dia a través dels canals habituals (ràdio, televisió, internet). Els enllaços els teniu a la plana principal de meteontinyent, on podreu seguir, en temps real, les condicions a la capital de la Vall i també tindreu accés al radar i al satèl·lit.

Les previsions de l'AEMET (s'actualitzen cada matinada)
La previsió del CEAMET (s'actualitza a mig matí)
Els mapes de riscos oficials i no oficials.

Ací teniu, per exemple, la previsió del CEAMET fins el dilluns:

Sábado 10 de Enero de 2009 a las 10:30h. Previsto para hoy y el resto de la semana.

Para hoy Sábado quedará aún alguna precipitación por la mañana, débil o muy localmente moderada, en el tercio Norte de la Comunidad, de nieve todavía por encima de 500-600mts. Estará ya estable en toda la mitad Sur, extendiéndose la estabilidad a toda la Comunidad, también a su mitad Norte, a mediodía y por la tarde. Si bien a últimas horas del día se espera una cierta inestabilización en Alicante y litoral de la mitad Sur, con algún chubasco débil, pudiendo llegar a moderado en el extremo Sur de Alicante, de nieve por encima de 700-800mts.

Mañana Domingo se esperan algunas precipitaciones en la mitad Sur de la Comunidad, en general débiles y más probables en el tercio Nordeste de Alicante y tercio Sureste de Valencia y al Sur de Alicante y su litoral, donde podría llegar a haber alguna moderada. Serán más probables por la mañana, tendiendo a remitir poco a poco en el transcurso de la tarde. En la mitad Norte en general no se esperan precipitaciones, salvo alguna débil y dispersa por la mañana. Estas precipitaciones aún podrían ser de nieve en la madrugada y primeras horas del día por encima de 700-800mts, subiendo la cota a unos 1000mts en el transcurso del día.