dijous, 14 de gener del 2010

L'hivern no ens dóna treva

Després de la invasió de caràcter polar dels passats dies, hem tornat amb la circulació de borrasques atlàntiques i el règim de ponent que, quan arriben a les nostres comarques, deixen poca precipitació.

Però la notícia hui i demà està sent el fort vent aponentat que ens està assotant des de la matinada. Les ratxes màximes assolides als observatoris automàtics de la ciutat se situen entre els 85-90 km/h, i velocitats semblants s'estan registrant a la resta de poblacions de la Vall i comarques veïnes.

L'alerta taronja de l'AEMET finalitza a les 21 hores de hui dijous, moment en què entrarà en vigor l'alerta groga (ratxes de fins a 70 km/h) que estarà vigent fins les 8 del matí del divendres.

Però l'oratge patirà un canvi els pròxims dies: les altes pressions s'animen a instal·lar-se sobre la península i el temps estable dominarà el cap de setmana, amb un ascens de les temperatures i absència de precipitacions. Un oratge tranquil que ja ens va bé després del ritme que portem últimament...

I per acabar, un parell d'imatges d'última hora de la vesprada, cap a ponent: un cel de colors vivíssims que he pogut captar per a tots vosaltres:

2 comentaris:

QuiqueMora ha dit...

Que fotos mes Xules, puc utilitzarne alguna?

Rafael F. ha dit...

Home, si cites que l'autor és Rafa Ferrandis (del BLOC METEONTINYENT), doncs cap problema...