dilluns, 31 de maig del 2010

Maig acaba amb calor de veritat

Després de les tempestes de dies passats, les altes pressions s'han tornat a instal·lar sobre nosaltres i, a més, una massa d'aire càlid està fent que els termòmetres marquen xifres de ple estiu. De fet, pareix que s'està batent algun que altre rècord pel que fa a temperatures màximes en el mes de maig. Una mostra: el mapa de temperatures de les estacions associades a la xarxa meteoclimatic i un llistat de les més destacades:
























La brisa no ha pogut fer front al vent de ponent i els registres en zones costaneres i del prelitoral valencià superen els 36ºC. A la Vall d'Albaida, les màximes es troben al voltant dels 34ºC, si fa no fa. També s'han encetat, en alguns llocs, les anomenades nits tropicals, que es caracteritzen per valors que no baixen dels 20ºC i que provoquen dificultats en el descans nocturn.

Això no significa que el calor haja vingut per quedar-se definitivament, però sí que ha arribat l'estiu meteorològic (a tots els efectes comença l'1 de juny) i els pròxims dies la calor serà la nota dominant. A més, el cos encara no està acostumat i la notem encara més. Paciència i no abusem de l'aire condicionat! (poseu-lo a uns 24-25ºC).

http://www.elmundo.es/elmundo/2010/05/31/valencia/1275326359.html

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/06/01/poniente-sube-termometros/710487.html