diumenge, 27 de juny del 2010

Ha arribat l'estiu?

És la pregunta que molta gent es fa quan estem a punt d'acabar el mes de juny. Per la data és evident que sí, però termomètricament cal dir que no ho sembla.

L'alarma va saltar al començament de mes, quan el termòmetre superava amb escreix els 30º i s'apropava perillosament als 35º. Però això no implicava, és clar, que a partir d'eixe moment la calor no ens abandonaria. I als fets ens hem de remetre: van arribar ruixats i temperatures baixes per a l'època, i només a partir del dia 20 hem gaudit d'un oratge ben tranquil. Ara bé, el termòmetre no acaba de despegar: les màximes no ultrapassen la barrera psicològica dels 30º, i les mínimes es mouen al voltant dels 15º, amb la qual cosa dormir esdevé una autèntica delícia a estes alçades d'any. A més, ens hem lliurat d'invasions càlides del sud, i les brises refresquen de dia i de nit.

Encara a uns dies de l'acabament del mes i de fer l'estudi mensual corresponent, la temperatura mitjana es manté lleugerament més baixa que la dels últims anys, però res anormal. Així que gaudirem d'este oratge envejable, de la llargària del dia i de la fresqueta nocturna, però això sí, protegint-nos adequadament la pell d'un sol perillós que crema.