dimecres, 24 de novembre del 2010

Primera entrada freda de la temporada

Cap entrada trobareu al bloc meteontinyent des del 10 de novembre, ja que la monotonia meteorològica s'ha instal·lat entre nosaltres: pas de fronts desgastats procedents de l'Atlàntic, núvols mitjans i alts, alguna precipitació dèbil i un règim de ponent que dura ja setmanes.

La tardor està resultant eixuta, i almenys les temperatures s'han normalitzat i s'ajusten a les "normals" per a l'època.

Però des de fa uns dies, els models numèrics estan mostrant un canvi en la circulació general de l'atmosfera a les nostres latituds: el moviment de l'anticicló afavorirà que les pertorbacions se situen més a prop nostre, rebolicant l'oratge. A més, una massa d'aire fred en alçada ens abraçarà partir del divendres. Amb tot açò, les pluges faran la seua aparició este cap de setmana, que a més serà fred, de ple hivern.

Malgrat tot, les previsions encara estan ballant, i caldrà seguir les informacions amb atenció per tal de saber fins on arriba este canvi d'oratge, si s'allarga uns quants dies i si el fred es reforça o, al contrari, vents del sud suavitzaran l'ambient.

Editat: 27 de novembre, 11:45 hores
Les previsions mostren que les pluges que arribaran dissabte a la vesprada cessaran a primera hora del matí del diumenge. Després d'una treva, tornarà a ploure dilluns, ja que entrarà una nova borrasca pel sud-oest de la península. Les temperatures es mantindran prou baixes els pròxims dies i no es descarta alguna nevadeta per les serralades més altes de l'interior de la Comunitat.