Imatge del radar quan descarregava la primera tempesta (amb pedra) del dimecres 28
El mes de vacances per excel·lència transcorria sense sobresalts: les altes pressions dominaven la dinàmica atmosfèrica, feia la calor i la basca habitual sense excessos i només algunes nuvolades trencaven de tant en tant la monotonia estival. Però l'última setmana d'agost ens guardava una sorpresa: una bossa d'aire fred s'ha passejat per les nostres latituds, i això necessita poc més (vent d'origen marítim i el mar molt calent) per tal que les tempestes i els aiguats s'hagen generalitzat pel territori valencià.
S'han recollit quantitats de pluja ben generoses, per no dir excepcionals per al final de l'estiu, la majoria d'elles en poques hores. Molts observatoris han superat els 100 mm, alguns els 200 mm i la major part de les comarques han "mullat" en un episodi típic de la tardor: no ha sigut un temporal de llevant, sinó que les tempestes (algunes amb pedra com s'ha vist per exemple a Ontinyent) han sigut prou virulentes i han originat algunes inundacions i pèrdues en collites de meló, vinya, etc.
Imatge del satèl·lit a les 9 del matí del divendres 29
Per desgràcia, el procés de canvi climàtic que vivim farà que els episodis meteorològics "violents" o de certa excepcionalitat siguen més freqüents. Per cert, quan escrivim estes línies, tenim 19º un 30 d'agost a les 5 de la vesprada.
No voldríem acabar sense fer una crítica a certs mitjans de comunicació "estatals" que van enviar unitats mòbils a un lloc que s'encabotaven en anomenar "Onteniente" i que, per cert, pertanyia a "Alicante". Per a què tanta Internet i tanta xarxa social? Encara vivim en el cul del món.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada