dimarts, 9 de desembre del 2014

Trobada d'AVAMET a Biar-Villena-Beneixama

 Imatge de Javi "Meteoagres"

Enguany, i gràcies a Maik i Manu, la trobada d'hivern de l'Associació Valenciana d'Aficionats a la Meteorologia (AVAMET) ha tingut lloc a les localitats alacantines de Biar, Villena i Beneixama entre el 6 i el 8 de desembre. Vora vint-i-cinc aficionats (socis i no socis) i acompanyants han gaudit de bona gastronomia, paisatges, història, natura i xarrades temàtiques a càrrec de Robert Monjo, Javier Miró i Francisco Miró.

Ens hem retrobat vells coneguts i hem acollit com cal als nous socis que ja formen part de la "família" d'AVAMET. L'alberg de Biar ha sigut el "centre d'operacions" des d'on ens hem desplaçat a la serra del Reconco, als castells de Biar i Villena, al Museu Arqueològic d'esta ciutat i a on hem escoltat ben atents les explicacions dels ponents sobre els futurs escenaris termomètrics i pluviomètrics a les nostres comarques, l'índex n de caracterització de precipitació i diverses teories sobre fenòmens meteorològics que cal desmuntar per manca d'informació de moltes persones.

Anàvem buscant el fred... i el vam trobar! Mínimes negatives (entre -3 i -8º) i gel pels cotxes i bancals van fer que calguera recórrer a l'herbero per a calfar-se.

La pròxima cita serà l'assemblea anual que tindrà lloc a Alzira. Esperem que l'associació seguisca creixent al ritme actual i que els projectes que amb il·lusió mamprenem vagen fent-se realitat.

Vos deixem amb algunes imatges de la trobada realtizades per felet, meteoagres, damilme i vickyxeli: