La nit del 29 al 30 d'octubre tornarem a l'horari d'hivern, endarrerint els rellotges 1 hora. Un canvi d'horari que, recordem, realitzen uns 75 països.
Independentment d'això, Espanya manté, des de fa 76 anys, un horari que no li correspon per ubicació geogràfica. Això ha provocat que s'hagen arrelat uns costums diferents als dels nostres veïns, que empitjoren el rendiment laboral, el descans i la conciliació familiar. Pensem que hauríem de tornar a l'horari que ens pertoca (el mateix que a Portugal, per exemple) per tal d'instaurar uns horaris més sensats i racionals, com bé s'explica en este article. És evident que això no s'arregla canviant l'hora, sinó que involucra les administracions públiques, empreses i els mateixos ciutadans. Llàstima que no s'haja aprofitat la profunda crisi d'estos anys per introduir mesures en esta direcció.
L'estrambòtica idea que els nostres polítics han llançat fa uns dies, en el sentit d'instaurar l'horari que tenen posem per cas a Turquia, amb l'excusa de què podria ajudar a incrementar les visites turístiques, mereix el qualificatiu de ridícula. Justament va en el sentit contrari a allò que abans esmentàvem. A banda de què a les 9 del matí encara seria de nit, penseu realment que els turistes vénen perquè es fa de nit més tard? O que els fa gràcia haver de dinar i sopar als nostres intempestius horaris? No es trobarien més còmodes si ací tingueren uns horaris homologables als seus? El turisme de qualitat, el que ens interessa, vindrà sense haver de mantenir un horari absurd. Som nosaltres els qui anem desfasats, no la resta de països.
Més els valdria als nostres polítics pensar en com afrontar el desafiament del canvi climàtic, que incidirà especialment en les nostres terres, ja que els visitants buscaran destinacions en altres latituds amb un clima més agradable que el nostre. I això no es fa pixant fora de test.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada