dissabte, 30 de desembre de 2017

Resum meteorològic de 2017 a Ontinyent - Llombo

A pocs dies d'acabar l'any, disposem ja de dades que podem donar per definitives i que tot seguit vos oferim de forma gràfica, per tal que es puguen comparar amb les d'anys anteriors. Es corresponen a l'observatori principal del nostre portal, Ontinyent - Llombo. Ací teniu unes pinzellades de com ha anat l'any meteorològicament parlant.

La temperatura mitjana, de 17,4 ºC, s'ha situat tres dècimes per damunt de la mitjana de l'observatori. És el quart any consecutiu que es dona esta circumstància:En concret, hem tingut 5 mesos amb temperatura mitjana superior a la de la sèrie mensual, 5 per davall i 2 mesos amb la mateixa mitjana:Pel que fa a la precipitació, amb 373 mm ha sigut el tercer més eixut de la sèrie. El 68% de la precipitació s'ha concentrat en dos mesos, gener i març:
 Ha sigut el segon any amb més insolació des que mesurem les hores de sol (2010), vora 3180:Finalment, també ha sigut l'any més ventós de la sèrie, amb una velocitat mitjana (provisional) del vent de 6,5 km/h:En resum, podem qualificar el 2017 (respecte a la sèrie de l'observatori) com un any lleugerament càlid i eixut, tot dins de la típica irregularitat del clima mediterrani.