dissabte, 9 de juny del 2018

À Punt: la nova televisió valenciana


A poques hores del començament oficial de les emissions d'À Punt, la televisó pública valenciana, acaba un període de 4 anys i mig sense un servei fonamental que vertebre l'espai comunicatiu valencià. I À Punt ho ha de fer des de la transparència, el rigor i allunyat de les interferències polítiques que tant de mal van fer en el seu moment.


Hem trobat a faltar una informació meteorològica fiable i de proximitat que els mitjans de Madrid són incapaços d'elaborar. Cal agrair la tasca que alguns dels professionals de l'antiga RTVV (Joan Carles Fortea, Victòria Roselló i Jordi Payà) han seguit realitzant a través de les xarxes, mitjans digitals i televisions locals intentant omplir eixe buit comunicatiu. Ara tornarem a tindre un espai de l'oratge que de segur serà la referència informativa meteorològica tant per als aficionats a la mateixa com per al públic en general. L'equip que s'encarregarà de la mateixa inclou alguns dels anteriors professionals i noves incorporacions com la del conegut Lluís Obiols i joves promeses com José Coloma.


A més, amb el conveni signat amb AVAMET, les estacions meteorològiques de la xarxa MXO nodriran l'espai de l'oratge i els socis tindran un paper destacat quan la situació meteorològica ho requerisca. Així, les dades de les 5 estacions automàtiques de meteontinyent seran referència obligada pel que fa a l'oratge d'este raconet del territori valencià.