dimecres, 16 d’octubre del 2019

La meteorologia, protagonista de les conferències en homenatge a Vicent Lluís Montés

La meteorologia, en diferents vessants, va protagonitzar les xarrades del VIé cicle de conferències en homenatge a Vicent Lluís Montés el passat dimarts 15 d'octubre.


El públic que omplia la sala d'actes de la Casa de la Cultura del Palau dels Barons de Santa Bárbara va gaudir, en primer lloc, d'una conferència d'Alfred Bernabeu. El cronista oficial de la ciutat d'Ontinyent ens va il·lustrar amb testimonis d'aiguats històrics entre els segles XVI i XIX, tots ells associats a situacions de gota freda típica de la tardor mediterrània. En alguns d'ells l'aigua cobria de sobres el Pont Vell. Els documents ja feien referència a les poques ajudes que des del govern de Madrid rebien els afectats per les inundacions.

Tot seguit, Jovi Esteve, d'Inforatge, a banda d'explicar la gènesi d'una DANA, va mostrar dades que confirmen que el canvi climàtic degut a l'escalfament global ha vingut per a quedar-se. Malgrat tot va acabar la seua exposició amb un missatge optimista ja que considera improbables els escenaris més catastròfics del mateix.

En el torn obert de paraula el públic va mostrar als regidors municipals presents a l'acte la preocupació per l'estat dels diferents edificis i construccions urbanes afectades durant els reiterats episodis d'inundacions, així com per la neteja de barrancs i el llit del riu.

Pablo Guerra, responsable de l'observatori del Convent dels Franciscans, va excusar la seua absència per motius personals.