divendres, 18 de setembre del 2020

Millores a l'observatori de l'Alba (Ontinyent): estrena estació Davis Vantage Pro2

Recentment hem actualitzat l'equipament meteorològic de l'observatori que tenim a la partida de l'Alba (Ontinyent). El que en un principi tenia un caràcter "secundari" ha estrenat fa uns dies una flamant Davis Vantage Pro2, amb l'anemòmetre situat a més altura i separat dels sensors de pluja, temperatura i humitat relativa.

Els diferents elements i accessoris d'una Vantage Pro2


Cal assegurar una correcta col·locació dels sensors per a obtindre dades fiables

Recordem que l'observatori va començar amb una senzilla estació TFA Sinus (article) que tan bon paper va fer en el seu moment, suportant violents temporals de vent i pluja. Fa poc més de dos anys va ser substituïda per una Davis Vantage Vue (article), fent un veritable salt de qualitat en la mesura de les diferents dades però sacrificant ràfegues de vent, ja que el conjunt anava situat a 2 metres del sòl. Ara, amb l'anemòmetre-penell situat dalt del terrat i alimentat per un repetidor solar, podrem seguir les ventades del sud que sobretot certes vesprades d'estiu colpegen la zona. A més, l'observatori també està dotat d'un pluviòmetre manual CoCoRaHS (article) que garanteix que les dades de pluja que consten als registres de l'estació són correctes, corregint-se mensualment les dades que proporciona l'estació automàtica quan mostren alguna desviació.

L'anemòmetre està situat a major altura i envia les dades a la consola a través d'un repetidor

Pluviòmetre manual amb 280 mm de capacitat

Pluviòmetre automàtic i sensors de temperatura i humitat relativa de la Pro2 situats a 2 metres del sòl

L'anterior estació Vantage Vue serà revisada i passarà a mans de dos socis d'AVAMET, que en faran, no tenim cap dubte, un bon ús de la mateixa situant-la en algun recòndit lloc de la nostra geografia.

L'anterior Davis Vantage Vue passa a mans de dos companys d'AVAMET

Hui mateix la nova estació s'ha estrenat registrant 4,4 mm de precipitació i ràfegues de vent pròximes als 50 km/h. Totes les dades, incloent els històrics des de desembre de 2017, els teniu disponibles a la MXO.

1 comentari:

Kike Pérez Colomer ha dit...

Bona feina! Jo, amb algú que l'ajudara, també em passaria a una Davis Pro..