dilluns, 29 de setembre del 2008

No ha plogut el que s'esperava

Heu pogut comprovar com l’arribada de la tardor meteorològica el passat dia 22 ha coincidit, enguany, amb un oratge rebolicat i tempestuós. Les fortes precipitacions que han afectat poblacions com Sueca i Elx no han tingut ressò a la nostra comarca. L’episodi, que ha durat una setmana, va començar amb una espectacular tempesta amb trons i llamps que va deixar uns 30 litres per metre quadrat a Ontinyent i altres poblacions pròximes.

A més, les previsions alertaven sobre un probable temporal de llevant que portaria aigua a dojo, amb presència de vent humit de llevant i aire fred en alçada, entre altres factors, que afavoririen la formació de la pluja. Ací mateix heu pogut consultar les alertes i avisos emesos per diferents entitats públiques i privades. Al remat els ruixats no han tingut la persistència prevista i les quantitats recollides no passaran a la història.

Ha plogut més a la part oriental de la comarca, la més exposada a les entrades de gregal (Otos: 90 mm). En canvi, a Fontanars dels Alforins, més a l’interior, han recollit uns 32 mm a l'estació automàtica de Torrevellisca, mentre que a Ontinyent la precipitació s’ha situat entre els 60 i els 64 mm.

En el moment en què escric açò (les 18:15 de la vesprada del dilluns), amb 20,5ºC, el cel està ras i el sol, per fi, llueix intentant rebaixar l'elevada humitat ambiental.