dijous, 4 de setembre del 2008

"Ponentà" per rebre el setembre

Així és, quan molts donen per acabat l'estiu una vegada entrats en setembre, ens hem vist de sobte immersos en una "ponentà" en tota regla: vent moderat entre migjorn i ponent, molest en ocasions, humitat ambiental molt baixa i temperatures altes, al voltant de 35-36ºC de màxima i mínimes en la ratlla dels 20ºC (sort que la nit allarga!). Com a curiositat, la nit del dilluns al dimarts la temperatura no va baixar dels 22ºC fins les 6 de la matinada, quan en uns minuts va refrescar fins els 19ºC.

Les poblacions costaneres del golf de València també pateixen de valent les conseqüències d'un vent recalfat, amb temperatures inèdites de 36ºC tant ahir com avui. A Cullera i Gandia tenien uns escandalosos 26ºC a les 8 de la matinada, i en llocs de la Costera (Xàtiva per exemple) i la Ribera s'han assolit els 38ºC.

La situació, segons apunten les previsions, pot allargar-se perfectament fins el dissabte, amb la qual cosa caldrà tindre paciència i molta precaució si eixiu a l'aire lliure: no feu foc en cap cas ni llanceu res!