diumenge, 14 de desembre del 2008

Ambient fred i ventós

Encara no hem entrat "estrictament" en l'hivern, però l'oratge segueix sent fred i inestable.

Una pertorbació travessa la península Ibèrica, i a partir de la matinada de diumenge enviarà vent de component nord, que provocarà de nou temperatures baixes per a l'època. La precipitació que s'espera a les nostres comarques no serà important, però els ruixats podrien ser de neu per damunt dels 500 m a l'interior del territori valencià, i puntualment en cotes inferiors. Ací teniu la previsió del CEAMET. A més, els vents moderats de mestral reforçaran la sensació de fred.

La situació s'allargarà un parell de dies, i només a partir del dimecres sembla que el temps s'estabilitzarà. A la plana web de meteontinyent teniu els enllaços a les previsions i als avisos de risc de fenòmens com la neu, el vent, etc.

Parlant de tot, el dissabte 13, concretament a les 19:37 de la vesprada, es va produir un colp de vent de 85 km/h, una dada respectable i que es converteix en la velocitat màxima del vent assolida a l'estació del Llombo l'any 2008. I encara més, la tercera més alta des que l'estació va entrar en funcionament el juliol de 2006.