dilluns, 29 de desembre del 2008

Problemes tècnics amb l'estació

Just quan es presenten unes setmanes meteorològicament apassionants, l'estació automàtica del Llombo presenta problemes tècnics. S'està reproduint una situació que ja es va donar a l'octubre, i de la qual ja vos vaig informar: filtracions d'aigua que malmeten la exactitud de les dades.

Per sort, i com que gaudisc d'uns dies de descans a casa, aniré actualitzant de manera manual les dades en la mesura que em siga possible, per tal que es mostren, com a mínim, uns gràfics clars i la quantitat de precipitació caiguda.

Espere que en uns tres o quatre dies la situació es puga resoldre i de nou tingueu a la vostra disposició la informació actualitzada a la què esteu acostumats i a la que teniu tot el dret del món, donada la confiança que em mostreu dia rere dia.

Gràcies per la vostra comprensió...

Edite el 29 a les 20:50:

Ha deixat de ploure i els problemes també han desaparegut quasi per complet. Però seguiré actualitzant manualment les dades al web fins que no estiga segur al 100% de la seua fiabilitat.

Ah!, i els gràfics tenen una novetat: ara apareix representada per a cada variable, amb una petita marca, el valor màxim i mínim del dia. Visualment es veu de seguida la variació diària de la temperatura, la humitat relativa, la pressió atmosfèrica, etc. (M'ha costat unes quantes hores, però al final ho he aconseguit...).

Edite el 30 a les 13:00:

Aconsellat pel "servei tècnic", s'ha procedit a canviar dos elements importantíssims de l'estació: el sensor exterior de temperatura i humitat relativa i la placa transmissora. De fet és com si li haguera canviat el "motor" a la instal·lació. És d'esperar que els problemes no es repetisquen i que l'estació funcione pràcticament sense manteniment llevat de la neteja periòdica del pluviòmetre i poc més.

A partir del dia 1 de gener tornarà a aparéixer a meteoclimatic juntament amb la resta d'estacions de la zona.